2010 Jacqueline Bal

terug naar het overzicht

Mijn jaar als Miss Visserij

Op het moment dat ik werd gevraagd om Miss Visserij 2010 te zijn kon ik het eerst niet geloven, daar had ik alleen maar van kunnen dromen! Ik vond het een geweldige eer en daarom heb ik ook geen moment geaarzeld.

Tijdens de Visserijdagen mag je als Miss allerlei activiteiten openen en ben je als het ware het gezicht van Bruinisse. Op donderdagmiddag op het havenplateau heb ik een korte speech gehouden. Daarna was het tijd om de kermis te openen en dat was het startsein van de Visserijdagen 2010. Ook  heb ik een bezoek gebracht aan ‘t Opper en als afsluiting van de donderdag stond jureren voor de kinderplaybackshow op het programma.

Vrijdagmorgen mocht ik de braderie openen. Verder stond deze dag vooral in het teken van een bezoek brengen aan de creativiteitsmarkt, prijzen uitreiken aan de winnaars van de palingrookwedstrijden en het bijwonen van een aantal optredens van verschillende shantykoren.

Zaterdag was eigenlijk de leukste dag van de Visserijdagen. Het was een drukke dag met vele bijzondere en gezellige activiteiten. Het startsein geven voor de Bruse Mosselrace, de jaarlijkse vergadering van de Visserijvereniging bijwonen, prijzen uitreiken aan de beste standwerkers en prijzen uitreiken aan de roeiers van de Bruse Mosselrace. Het hoogtepunt van deze dag was de geweldige vlootshow.

Na de Visserijdagen mag je als Miss nog vele activiteiten bijwonen. Een bezoek brengen aan de Henry Dunant, de nieuwe cd van het Bruse Visserskoor presenteren, prijzen uitreiken met de wielerronde en het bijwonen van de jaarlijkse haringparty.

Vorig jaar in juli stond ik nog op het havenplateau om mezelf als de nieuwe Miss Visserij te presenteren en nu is het tijd om mijn taak over te dragen aan mijn opvolgster. Ik heb ontzettend genoten van deze tijd en ik vind het vooral heel bijzonder dat ik dit heb mee mogen maken.

Ik wil Miss Visserij 2011 alvast een hele plezierige tijd wensen. Ik hoop dat zij net als ik veel plezier mag beleven en mooie herinneringen over houdt aan deze dagen. Ook wens ik iedereen alvast hele gezellige Visserijdagen!

Hartelijke groet,
Jacqueline Bal, Miss Visserij 2010