Theo Ketting zwaait af

terug naar het overzicht

Hij legt Miss Visserij steevast op galante wijze in de watten. Sjouwt van hot naar her, genietend van het feestgedruis om hem heen. Theo Ketting (68), hét gezicht van de Visserijdagen in Bruinisse, stopt als voorzitter van het Bruse festijn. De komende 55ste editie van de Visserijdagen -14, 15 en 16 juli- is hij er voor het laatst als voorzitter bij. “Achter de schermen zal ik de organisatie nog met raad en daad bijstaan, zolang er nog geen opvolging is. Ik laat ze natuurlijk niet in hun hemdje staan.”

Pr-man
Ketting stapte zeventien jaar geleden als pr-man in bij de organiserende stichting Festiviteiten Bruinisse. De laatste vijftien jaar was hij voorzitter. “Dat was niet mijn ambitie, maar ik heb het altijd leuk gevonden, ik doe het werk graag.” Toch meent hij dat het tijd is om op te stappen. Omdat Ketting in verjonging gelooft, maar ook omdat het vrijwillig je schouders zetten onder een evenement ‘bijna professionele’ business is geworden.

Regels
“Het organiseren van een evenement is tegenwoordig helemaal niet zo leuk meer”, verwijst Ketting naar de fors aangescherpte wet- en regelgeving naar aanleiding van incidenten als de vuurwerkramp en de monstertruck. Aan die strengere eisen alleen al is de organisatie van de Visserijdagen jaarlijks meer dan 10.000 euro kwijt. “Geld dat je eerst via sponsoring bij elkaar moet zien te krijgen.”

Nieuwe voorzitter
Hoewel wij het vertrek van Theo erg jammer vinden zijn wij ondertussen op zoek naar een vervangende voorzitter voor de Stichting Festiviteiten Bruinisse. Bent u of kent u iemand die zich herkend in het profiel van voorzitter? Neem dan contact met ons op via info@visserijdagen-bruinisse.nl.