2018 Charlotte Padmos

terug naar het overzicht

Daar zit ik dan, in bijna dezelfde setting als een jaar geleden. Buiten in de zon, laptop op schoot, nadenkend over wat ik op papier (of eigenlijk op scherm) ga zetten. Toen voor m’n speech, nu voor een mooi woord van afscheid. Want mooi, dat was het zeker.

Dit hele avontuur begon voor mij al een poos eerder, in februari 2018 om precies te zijn. ’s Ochtends werd ik wakker met een berichtje van een onbekend nummer. ‘’Wie zou dat nou weer kunnen zijn?’’, dacht ik nog half slaperig. Nou, dat slaperige was binnen een seconde verdwenen, want al scannend zag ik woorden als afspraak, Visserijdagen én een emoji van een jurk staan. Dit kon maar een ding betekenen.

Nadat de vraag ook officieel was gesteld, kon het echte werk beginnen. Eindelijk! Want na al twee jaar top kandidaat te zijn geweest en dus al zo’n 500x de speculerende vraag te hebben beantwoorden, voelde dit toch wel heel fijn. De zoektocht naar dé jurk werd gestart, haar en make-up werd getest en de kaken werden stijf op elkaar gehouden.

Tot donderdag 14.00 uur. Toen mocht iedereen het weten. Na een spectaculaire helikoptervlucht en aankomst bij Restaurant de Grevelingen werd ik stiekem toch wel wat zenuwachtig voor het moment van bekendmaking. Gelukkig stond ik aan boord naast Miss Visserij-expert Iris, die me nog wat laatste tips meegaf. Na nog wat extra grappen en grollen waren dan ook de laatste zenuwen eruit gelachen en was het grote moment daar. Ik kreeg de sjerp om, droeg mijn speech voor, trakteerde het publiek op overheerlijke mosselen en voordat ik wist was het leukste feest van Bruinisse en omstreken losgebarsten. En dat feestgevoel is bij mij die dagen daarna niet meer weggegaan.

Van de verschillende bezoekjes aan kermis, braderie en Bruse (horeca)ondernemers tot de prijsuitreiking van de Mosselrace. En van het samen mosselen eten met de bewoners van ’t Opper tot aan de interviews voor radio en televisie. Het was een ervaring om niet te vergeten. Mijn mooiste moment? Dat was toch wel de vlootshow, waarbij ik met vrienden, familie en genodigden op de mosselboot van mijn vader (Bru-8) genoot van het water en prachtige weer.

Door mijn rol als Miss Visserij 2018 heb ik de Visserijdagen op een heel andere manier meegemaakt. Een manier waarbij ik alleen maar respect kan hebben voor de organisator Stichting Festiviteiten Bruinisse en alle ondernemers die zich jaarlijks inzetten. Wat maken jullie er elk jaar weer een fijn, goed geregeld en bovenal gezellig evenement van. Chapeau!

Nu ik zo al deze mooie moment terughaal, krijg ik spontaan alweer zin in de volgende editie. Gelukkig duurt dat niet heel lang meer. Dan zal ik afscheid nemen van mijn rol en deze overdragen aan de gloednieuwe miss. Wie dat is, dat weet ik zelf ook nog niet, maar één ding weet ik wel, en dat is dat ze een geweldige ervaring tegemoet gaat.

Ik wens jullie allemaal alvast heel veel plezier en hopelijk tot dan!

Liefs,

Charlotte Padmos
Miss Visserij 2018