2017 Iris de Ronde

terug naar het overzicht

Een bijzondere ervaring…

Als dochter van een mosselkweker bestaat er natuurlijk altijd de kans dat je gevraagd wordt om Miss Visserij te zijn. Toch kwam het als een totale verrassing toen mij gevraagd werd of ik Miss Visserij 2017 zou willen zijn. Wel als een hele leuke verrassing en na het zien van de glunderende gezichten van mijn ouders twijfelde ik ook geen moment. Ik vond het een ontzettende eer om de visserijsector op deze manier te mogen vertegenwoordigen!

Er volgden een aantal maanden waarin “het best bewaarde geheim van Bruinisse” bewaard moest worden. Zodra de Visserijdagen in zicht kwamen ging het speculeren beginnen. Wie zou er dit jaar Miss Visserij zijn? Ik vond het dan ook heel bijzonder om deze periode vanuit deze positie te mogen ervaren, wetende dat ik Miss Visserij 2017 zou worden!

De aankomst was een spannend moment, het was een ontlading voor mijzelf maar ik kon dan ook eindelijk delen waar ik de afgelopen maanden zo vol van was. Ik vond het erg leuk om samen met de Miss Visserij 2016, Mirja Olree, op het podium te mogen staan. Tijdens het varen naar de haven, voor het grote moment, hebben wij nog gelachen om de leuke momenten die zij heeft mogen beleven het afgelopen jaar. De spanning verdween hierdoor gelukkig al snel en kon ik alleen nog maar genieten van de ontzettend mooie aankomst op het havenplateau. Een moment waarop ik mijzelf officieel mocht voorstellen als Miss Visserij 2017. Ik mocht mijn speech voordragen waarin ik de actualiteiten welke op dat moment speelden binnen de mosselsector, onder de aandacht kon brengen.

Tijdens de Visserijdagen was er een uitgebreid en divers programma samengesteld waar ik als Miss Visserij bij aanwezig mocht zijn. Het openen van de kermis en de braderie, het bezoeken van diverse (horeca)gelegenheden, het bijwonen van verschillende activiteiten en het uitreiken van diverse prijzen. Het hoogtepunt van de Visserijdagen was voor mij de vlootshow, waar ik aan boord mocht stappen van het vlaggenschip bij mijn vader op de Bru 27. Samen met familie, vrienden, kennissen en genodigden heb ik hier dan ook echt volop van genoten.

De Visserijdagen waren voorbij gevlogen, na deze dagen drong pas echt tot mij door wat voor een geweldige ervaring en belevenis dit is geweest. Ik ben nog steeds aan het nagenieten van alle leuke en mooie momenten tijdens, en waar ik na de Visserijdagen als Miss Visserij aanwezig mocht zijn. Al met al kan ik met een brede glimlach terugkijken op een prachtig jaar waarin ik de rol mocht vertegenwoordigen als ambassadrice van de 56ste editie van de Visserijdagen in Bruinisse.

De Visserijdagen in Bruinisse komen er niet vanzelf. Bijna een heel jaar door zijn er mensen volop bezig om dit geweldige evenement op ons prachtige dorp te organiseren. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Stichting Festiviteiten Bruinisse en lokale ondernemers, ik wil dan ook mijn grote complimenten en dank uitspreken naar alle mensen die deze dagen ieder jaar weer tot een groot succes weten te maken.

De 57ste editie van de Visserijdagen in Bruinisse staan alweer bijna voor de deur, ik zal dan afscheid nemen en mijn titel overdragen aan de nieuwe Miss Visserij. Via deze weg wil ik Miss Visserij 2018 alvast heel veel succes en plezier wensen de aankomende Visserijdagen. Ik hoop dat zij er net zo van geniet en plezier heeft als ik dat heb gehad.

Ook wens ik iedereen alvast hele gezellige Visserijdagen!

Met vriendelijke groet,

Iris de Ronde
Miss Visserij 2017