2009 Anniek de Ronde

terug naar het overzicht

Een ervaring rijker…

Het was geweldig toen ik werd gevraagd of ik Miss Visserij 2009 wilde zijn. Ik hoefde er geen moment over na te denken omdat het altijd iets is geweest waar ik als klein meisje alleen maar van kon dromen.

De Visserijdagen, drie fantastische dagen waarin je het gezicht bent van Bruinisse. Vooral de aankomst op donderdagmiddag is erg spannend, omdat je jezelf dan eindelijk mag presenteren als de nieuwe Miss Visserij. Na het lezen van mijn speech startte ik met het openen van de kermis, mosselen eten in ’t Opper en vervolgens mocht ik als jurylid bij de kinderplaybackshow aanwezig zijn.

Vrijdag stond in het teken van het openen van de braderie, prijzen uitreiken aan de winnaars van de palingrookwedstrijd, interviews geven bij diverse radiozenders en het bezoeken van creatieve stands op de braderie.

Zaterdag was een hele leuke dag met een druk maar vooral gezellig programma. Het startschot geven van de Bruse Mosselrace, aanwezig zijn bij de jaarlijkse visserijvereniging, mosselen eten op het havenplateau, het bijwonen van de vlootshow, prijzen uitreiken aan de standwerkers en de prijzen uitreiken aan de winnaars van de Bruse mosselrace.

Miss Visserij ben je een heel jaar en ook na de Visserijdagen zijn er nog een aantal leuke momenten geweest waar ik als Miss aanwezig mocht zijn. Koffie drinken op de Henry Dunant, prijzen uitreiken bij de wielerronde en het eerste vaatje nieuwe haring overhandigen op de haringparty. Kortom, ik heb een geweldig jaar gehad als Miss!!

Ik wil via deze weg Miss Visserij 2010 alvast heel veel succes en plezier wensen de aankomende Visserijdagen, en ik hoop dat zij er net zoveel plezier in heeft als dat ik dat heb gehad! Ook wens ik iedereen alvast hele gezellige Visserijdagen!

Met vriendelijke groet,

Anniek de Ronde, Miss Visserij 2009