2011 Mariëlle de Ronde

terug naar het overzicht

Afscheid Miss Visserij 2011

De 50e editie van de Visserijdagen: voor Bruinisse betekent dat het feest, waar het gehele jaar naar toe wordt geleefd. Voor mij was de 50e editie van de Visserijdagen een speciale ervaring die ik met veel plezier heb beleefd. Het weer zat echter niet altijd mee, of zoals we dit in Bruinisse zeggen: “’t Weer was ’n bitje ruuzebuuzig.” Dit heeft er voor gezorgd dat er een aantal dingen in het programma moesten worden aangepast. Zo ben ik bijvoorbeeld niet per boot aangekomen in de haven van Bruinisse, maar met de auto. Bij de tent aangekomen begonnen de gezonde zenuwen steeds meer te komen en na het verhaaltje van Theo Ketting, het ontvangen van de sjerp, het vertellen van mijn speech en de opening van de burgemeester, kon voor mij het feest echt beginnen. De regen (of ‘parels’ zoals we ze liever noemden) bleven maar uit de lucht komen, hierdoor werd nu ook het verdere middagprogramma ingeruild voor een plan B en dat betekende gezellig in de tent blijven. Er hing een erg gezellige sfeer in de tent. Hierna hebben we de eerste dag afgesloten met een heerlijke mosselmaaltijd in ‘In ’t Opper’.

De tweede dag van de Visserijdagen was het weer totaal omgeslagen en kwamen de eerste zonnestralen vanachter de wolken vandaan en deze hebben vervolgens de hele dag volop geschenen. Op deze dag konden we wel een wandeling maken over zowel de braderie als de kermis. Daarna heb ik de palingrookwedstrijd geopend en ook de prijsuitreiking verzorgd. Tenslotte hebben we een kijkje genomen bij de verschillende shows op het havenplateau.

De laatste dag van de Visserijdagen hebben we de jaarvergadering van de visserijvereniging bijgewoond. Na het startsein te hebben gegeven voor de roeisloepenrace zijn we naar de inscheping van de mosselboten gegaan om mee te gaan met de jaarlijkse vlootshow. Hier kwamen al snel weer de zogenoemde ‘parels’ uit de lucht vallen. Maar dat heeft de pret niet mogen drukken, want er was alom gezelligheid in de tent op het havenplateau met het Bruinisser Visserskoor en de prijsuitreiking van de roeisloepenrace. Deze laatste dag hebben we jammer genoeg niet met het vuurwerk kunnen afsluiten maar in plaats daarvan met een gezellig en dansend etentje bij restaurant ‘De Meeuw.

In februari kwam het schokkende nieuws tot ons dat Cees Hoogerwerf na een val was overleden. Dit wil ik dit toch graag nog in dit stukje vernoemen, omdat Cees ontzettend veel voor de Stichting Festiviteiten en voor de Visserijdagen in het algemeen heeft gedaan en betekend. Ik wil hem daar vanaf deze plaats nogmaals voor bedanken! We hebben een ontzettend gezellige en leuke tijd gehad met de 50e editie van de Visserijdagen en ik zal hem daarom ook nooit meer vergeten.  Zoals Cees zelf tijdens de Visserijdagen riep: ik ben begonnen met filmen toen ‘een karre’ de Miss was en geëindigd met ‘een karre’ als Miss. Helaas zijn deze woorden werkelijkheid geworden.

Het jaar is ontzettend snel voorbij gegaan. In april was de Wielerronde, dit was een schitterende dag waarbij ik de bezwete mannen heb mogen feliciteren met de door hun gewonnen prijzen. Tot slot mag ik nog aanwezig zijn op twee haringparty’s in Scharendijke en in restaurant ‘De Meeuw’, en dan is het alweer voorbij.

Ondanks de tegenslagen kan met trots zeggen dat ik met een dubbel maar goed gevoel terug kijk op dit afgelopen jaar als Miss Visserij 2011 en ik wens iedereen dan ook een goede en zonnige 51e editie van de Visserijdagen toe!

Mariëlle de Ronde
Miss Visserij 2011