2016 Mirja Olree

terug naar het overzicht

‘Miss Visserij worden, iets wat ik niet had verwacht maar waar ik als Bruse meid natuurlijk wel altijd op heb gehoopt’, zo luidde mijn eerste zin van mijn speech door de microfoon op het havenplateau. Erika had het nog zo gezegd aan boord, ‘Mir’, de speech valt reuze mee, gewoon gaan, je kan het wel!’. Was ik zenuwachtig? Ja! Viel het mee? Tja, ik moet toegeven dat Erika gelijk had.

Super blij was ik, toen ik hoorde dat ik Miss Visserij 2016 mocht zijn en ook nog als laatste Miss van Theo Ketting aan mocht treden. Mijn drie dagen waren onvergetelijk en dat is mede mogelijk gemaakt door alle mensen die hebben meegeholpen de Visserijdagen weer als één groot feest neer te zetten. Natuurlijk ook door iedereen van en buiten Bru, die mij drie dagen lang hebben laten lachen. Ik weet zeker dat ik nog nooit zo vaak op de foto geweest ben, het verbaast me dan ook dat ik nog steeds niet helemaal weet hoe ik moet poseren als ik weer eens op de foto moet met mijn jurk, haha! Ik heb mijn tijd als Miss Visserij goed ervaren en het was ook wel een beetje gek toen ik na de Visserijdagen die jurk uit trok.

De eerste keer dat ik weer in mijn jurk mocht was best snel! De maandag na de Visserijdagen stond ik alweer in mijn jurk, de kinderen op de C.B.S. Op Dreef hadden een project over de Visserijdagen en ik mocht bij ze op bezoek! Geweldig om al die kinderen te zien! Natuurlijk kon ik het niet laten om daarna ook nog even gedag te zeggen op O.B.S. De Meerpaal. In november na de Visserijdagen had de Miss een pauze en ben ik drie maanden op reis geweest naar Noord –en Zuid-Amerika. Toen ik terug kwam mocht ik na ongeveer een maand mijn jurk weer aantrekken voor de wielerronde, want ook dat hoort er bij! Je ben niet alleen een Miss tijdens de Visserijdagen en gelukkig maar, want anders zou het wel heel snel voorbij zijn! Tijdens deze dag mocht ik de prijzen uitreiken voor de hardlopers en de wielrenners. In april ben ik bij het 25-jarig jubileum van het Visserskoor geweest en natuurlijk niet te vergeten: Koningsdag!

Op het moment van schrijven staan er nog wat dingen op de planning zoals Bru Verbeeld, ook hier heb ik natuurlijk ontzettend veel zin in.

Nu even genoeg over mij, want goh, wat heb ik veel bewondering voor de (eigenlijk) kleine club die dit feest altijd weer organiseert. Dit was de eerste keer dat ik het van dichtbij heb meegemaakt en ik moet zeggen: Chapeau! Het is jullie weer gelukt. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat zijn ze allemaal in de weer, niets is te veel en daar moeten wij, als Bruenaars, heel dankbaar voor zijn. Want wat is Bru zonder de Visserijdagen?

En tja, dan is het 12 juli alweer zover… het afscheidsetentje met het comité en de dag erna voor de laatste keer in het lila het podium weer op!

Ik vond het geweldig om Miss te zijn en heb er ook heel erg van genoten! Iedereen heel erg bedankt, ook jullie hebben er aan meegedragen dat de Visserijdagen van 2016 er voor mij één was die ik nooit zal vergeten! Ik wens de Miss Visserij 2017 heel veel plezier en geniet van elk moment, want voor je het weet is het voorbij!

Liefs,

Mirja Olree