2015 Erika Schot

terug naar het overzicht

Miss Visserij 2015

2015 een jaar om nooit meer te vergeten.

Met mijn 27 jaar had ik nooit verwacht ooit nog Miss Visserij te mogen zijn. Maar natuurlijk kon ik niet weigeren toen de Stichting Festiviteiten Bruinisse mij vroeg deze taak op me te nemen. Het uitzoeken van de jurk, het schrijven van de speech, bezoekjes aan de kapper, de voorpret was al heel leuk. En toen eindelijk was het zover, 16 juli 2015, DE dag!

De aankomst in de haven van Bru was overweldigend. Wat een mensen en wat een enthousiasme, om nooit te vergeten. Natuurlijk was ik gespannen voor de speech, maar nadat het hoge woord eruit was, kon de pret beginnen. Traditiegetrouw mocht ik met Burgemeester Rabelink de kermis openen (voor de Burgemeester was dit het spannendste moment J). Na een rondje over de kermis was het alweer tijd om de mosselmaaltijd in ’t Opper bij te wonen. Aansluitend mocht ik plaatsnemen in de jury van de playbackshow.

Vrijdagochtend vroeg de radio al aan de lijn, 100% NL wilde weten hoe het voelt om de Miss te zijn. Wat een verrassing en een goed begin van de dag. Natuurlijk werd ook mijn haar en make-up weer vakkundig gedaan door Valerie. Nadat ik weer toonbaar was, gingen Theo Ketting en ik weer op pad. Deze dag bestond uit bezoek aan de verschillende horecabedrijven en een rondleiding door Brusea. ’s Morgens bij de koffie stond een taart klaar met mijn foto erop. Weer zo’n leuke verassing. In de avond ben ik nog even in de tent op het Havenplateau geweest, waar een super band speelde.

Na een korte nacht zaterdag weer vroeg uit de veren. Het weer was net zoals op de andere twee dagen weer fantastisch. Na de traditionele visserijvergadering, het startschot bij de Mosselrace en de heerlijke lunch werd ik door de dweilband Liever Ier As Tuus opgehaald bij De Meeuw. Vanuit daar in fanfare naar de “koaje” voor het inschepen voor de vlootshow. De vlootshow was voor mij echt het hoogtepunt en een prachtige afsluiting van de Visserijdagen.

Ik wens de Miss Visserij 2016 ontzettend veel plezier en geluk toe. En graag bedank ik iedereen die mij heeft geholpen in de voorbereiding en tijdens de dagen zelf.

Groeten,

Erika Schot
Miss Visserij 2015